Zelená dohoda pro Evropu na české dezinformační scéně: současná situace a doporučení pro budoucnost

 
 

16 Feb 2022/PSSI

Prague Security Studies Institute a Zastoupení Evropské komise v ČR Vás srdečně zvou na debatu s názvem „Zelená dohoda pro Evropu na české dezinformační scéně: současná situace a doporučení pro budoucnost“, která se koná ve čtvrtek 24. února 2022 od 14:30 do 16:00 v prostorách Evropského domu.

Zelená dohoda pro Evropu se stává významným tématem na české dezinformační scéně jako jedna z linií kritiky Evropské unie. Výzkumníci PSSI monitorovali weby známé šířením dezinformací a způsob, jakým přistupovaly k tématu Zelené dohody a klimatické změny před a po českých parlamentních volbách 2021. V rámci debaty bude představena studie věnovaná tomuto tématu a diskuze se zaměří na výhledy do budoucnosti a doporučení pro českou politickou reprezentaci.

Studii představí Kristína Šefčíková, projektová manažerka PSSI.

V diskusi vystoupí:

  • Štěpán Černý, ředitel Odboru koordinace evropských politik, Úřad vlády ČR
  • Tomáš Jungwirth, vedoucí klimatického týmu Asociace pro mezinárodní otázky
  • Elena Višnar Malinovská, vedoucí oddělení adaptace na klimatickou změnu Evropské komise

Další řečníci budou potvrzeni.

Akci bude moderovat Markéta Boubínová, Deník N. 

Vzhledem k omezenému počtu míst prosíme o registraci pomocí online formuláře.  Debatu bude možné sledovat také online na facebookové stránce PSSI.

Akce probíhá s podporou Open Information Partnership.

V souladu s protipandemickými opatřeními prosíme o zakrytí dýchacích cest respirátorem/rouškou a respektování povinnosti prokázat se dokladem o očkování nebo potvrzením o imunitě po prodělané nemoci.